Tuesday, 21 September 2010

"Olle wears Prada" och rasisttanter!

Igår var det måndag, och min första vecka i London var avklarad. Igår hittade Frida ett fint dubbelrum till oss, hos en till synes väldigt trevlig dam i 60-årsåldern, Danielle. Hon verkade lite ensam, och var således väldigt pratglad och blev nästan som en liten mormor till både mig och Frida. Hon bodde där i sin mammas gamla lägenhet, full med saker från golv till tak. När vi kom på kvällen med all vår packning var hon jättesöt och hade gjort smörgåsar till oss, och satt och pratade med oss i köket. Både jag och Frida tyckte att det kändes jättebra, tills vi kom in på ett ämne som gav oss båda en kalldusch. Danielle började prata om mannen som bodde en trappa ner, i källaren.
"Well... unfortunately, he is BLACK!"
Jag och Frida såg osäkert på varandra.
"Unfortunately, he is black!" sa hon och började skaka på hela kroppen och ruska på huvudet och ge ifrån sig ett "Uuuhuhuhuhuhu" i REN avsky. Därpå kallade hon mannen för både "dirty" och "filthy animal" och sa att alla de där svartingarna bara lever på bidrag. Att han var svart verkade vara det största problemet. Att han rökte Cannabis kom ungefär i tredje hand. Därefter gav hon oss ett leende och önskade oss en god natt.
Vi bara satt som förstummade! Vad fan skulle vi göra? Det som hade verkat så bra hade helt plötsligt vänt till något helt förskräckligt! Vi bor hos en jävla rasistkärring! Vem vet vad hon har för andra åsikter, om t.ex. andra religioner, härkomster eller sexuella läggningar...
Nu sitter jag på Fridas jobb och letar febrilt efter ett nytt boende. Vi stannar inte där en enda natt till. Punkt slut. Äckelkärring.

Idag fick jag ett telefonsamtal; imorgon ska jag på en till arbetsintervju! Hade nästan glömt bort att jag sökt jobbet förra veckan, men det gav visst resultat. Damer och herrar, jag ska på anställningsintervju på Prada! Sjukt va? Säljassistent på heltid. Måste råplugga ikväll så att jag kan låta lite sofistikerad imorgon. Kanske ska prata om Alexander McQueens bortgång, eller att Karl Lagerfeldt seriöst måste inse att han är gammal snart? Fast han är ju gammal med stil. Jag ska nog bli som honom när jag blir pensionär. Har inte fått besked om caféjobbet på Design Museum än, men jag tror att de hör av sig idag.

Nu ska jag ringa på ett rum. Har vi tur får vi det. Har vi ännu mer tur kanske det är en funtad människa som bor där.

3 comments:

 1. Wow! Prada!!! Det vore väl nåt!! Men rasisttanten lät ju hemsk.....Hoppas ni nittar något nytt. Hur blev det med jobbet på fiket?
  Marie

  ReplyDelete
 2. Du har ju sett filmen ;-)
  Kram

  ReplyDelete
 3. mamma alltså...glömde signera.. hi hi

  ReplyDelete