Wednesday, 15 September 2010

Audition, s'il vous plait!

Dagen idag har varit lång, ansträngande, rolig, tempofylld och svettig. Förutom att jag sökt mer jobb och lämnat in flera CV:n så har jag även varit på min audition. Here we go!

Klockan 10 imorse befann jag mig på Pineapple Dance Studios tillsammans med ungefär 110 andra lycksökande. Egentligen tog jag det inte jätteseriöst, så därför blev jag lite full i skratt när jag kom dit och såg att vissa dagen till ära hade dragit på sig jazzbyxor, jazz- eller balettskor och var sminkade, lismande och spretiga för att göra sig så uppmärksammade som möjligt. Jag tog det ganska lugnt, fyllde i ett papper och satte mig och tittade på allt folk, pratade med en kille som såg lite ensam ut, och bara gillade läget. Jag lämnade in mitt papper och fick en klisterlapp med ett nummer på som jag klistrade på tröjan. Sen fick jag på begäran blända av ett leende inför mannen bakom bordet som han på något sätt verkade bedöma.
Det första vi fick göra var en "character audition", där de skulle bedöma ens teatraliska utstrålning, så vi fick gestalta olika karaktärer till musik. Efter det gjorde de den första gallringen. Då hade vi gjort våra auditions i grupper om tio, vi fick rada upp oss och så viskade domarna med varandra och pekade på olika papper på bordet där numrena stod. Därefter ropade chefen upp en massa nummer. Jag var inte en av dem. Så var det med det. När han var klar sa han: "Those who were called; your audition ends here."
Så, jag hade gått vidare till andra rundan? Great! Domarna hade gallrat lite fler än hälften, så nu var vi ungefär 50 kvar. Det kändes kul, tills jag fick veta att vi nu skulle göra en dansaudition. Skulle JAG också vara med på den? Nog för att jag har dansat lite, men jag känner mig liksom inte som någon dansare direkt. En kille gick igenom en dans med oss med massa ben och armar hit och dit, och pas de bourrée och chassé och grand battement och pommes chateau och allt möjligt. Dom flesta kickade ass, och jag försökte hänga på så gott det gick och hålla leendet uppe.
Sen var det dags för andra gallringen. Domarna radade upp oss, viskade med varandra och samlade sen ihop en hög med papper. Chefen drog samma procedur igen; han ropade upp massa nummer och man fick svara om man blev uppropad. Jag blev inte uppropad. Jag tänkte att han förmodligen inte körde samma grej igen, utan att han den här gången ropade upp de som hade gått vidare, för jag hade ju trots allt sugit på min dansaudition. När han var färdig sa han dock samma sak igen: "Those of you who were called; your audition ends here."
Va? Hade jag gått vidare igen? Vi hade gallrats från 110 till ca 25 personer, och nu var allting över. Vi blev återigen indelade i små grupper och fick prata med chefen för det hela. De som hade utmärkt sig på sin dansaudition fick, förutom skådespelarjobbet, även ett dansjobb. Vissa fick ett kontrakt direkt; det var de som hade skrivit att de kunde börja omgående. Jag hade skrivit att jag kunde börja tidigast nästa år, i januari. Varför då? Jo, för om jag skulle få det jobbet skulle det innebära att jag skulle behöva flytta. Till Frankrike. Frankrike! Jag har ju precis flyttat till London, och då vill jag inte gärna flytta härifrån direkt. Därför tog chefen mitt CV och sa att han skulle höra av sig när ett kontrakt som passade mina villkor dök upp. Han sa att han sparar mitt CV upp till sex månader, sen får jag komma och söka igen på en ny audition. Jag fick hans kort och han bad mig att maila ifall jag skulle byta telefonnummer, adress eller dylikt. Så jag fick inget jobb idag, men har i alla fall behörighet till ett. Så om sex månader kanske jag jobbar i Frankrike. På Disneyland Paris! Tadaaa! Med vadå? Den huvudsakliga uppgiften är att gå runt i en kostym och leka med barnen, dansa i parader och medverka i små scenproduktioner. Och jag menar, två år som troll i Mariebergsskogen så ska väl några månader som Musse Pigg i Paris inte vara några problem? Och om det inte blir något jobb så var det i alla fall en väldigt kul erfarenhet. Men man vet ju aldrig...

På eftermiddagen idag har jag sökt fler jobb. Jag tog en sväng upp till Camden Town där jag pratade med managern på en skoaffär och lämnade mitt CV. Vidare for jag ner till Soho där jag sökte jobb på två kaféer och en glassbar. Hoppas verkligen att någon hör av sig!

Nu blir det snart sängen, för imorgon fortsätter jakten på jobb, och jag ska eventuellt åka och titta på ett tvillingrum till mig och Frida. Frida kan tyvärr inte följa med, för det lilla aset har fått jobb! Vissa går det fort för. Imorgon ska hon börja jobba på en restaurang som heter Shakespeare! Grattis :) Jag jobbar vidare med letandet...

Puss och kram!

4 comments:

 1. Jättekul Olle, vi tror på DIG! Du kommer snart att få ett jobb var så säker. Oh va roligt att du kom så långt i din audition! Det har jag alltid trott, om du bara får visa upp dig så....Kram och fortsatt lycka önskar jag dig min kära systerson. Moster Inger

  ReplyDelete
 2. yay Grattis :)//Cludd

  ReplyDelete
 3. tårfyllt läsa, glada tankar...
  du är så BRAAAAAAAAAAAAA.
  Pusselipuss
  Mamma

  ReplyDelete