Thursday, 23 September 2010

The great escape och intervjun


Livet i storstaden rullar på. Igår var jag för första gången på Harrods. Gick mest och skrattade för att allt var så löjligt dyrt. Gick in i ett jätteflashigt rum där de sålde pennor. Vem fan köper en penna för 150 pund? Det är liksom 1700 spänn. Även fast man fick med ett bläckhorn på köpet. Dock måste jag unna mig en glass där någon gång, även fast en kula kostar mer än en hel burk Ben 'n Jerrys.

Jag och Frida klarade oss från Hitler-tanten! I tisdags kväll åkte vi hem till henne, bar ner alla våra väskor i hallen och ropade sen på henne. Vi hade tänkt att säga att hon var ett vedervärdigt monster, men med rädsla för att bli dödade eller nåt, så sa vi att vi hade hittat vårt drömboende vid Victoria Station, och att det var därför vi flyttade. På vägen ut mötte vi den mörkhyade mannen som hon kvällen innan hade svurit så över. Han verkade vara världens mysigaste människa! Han sa att hon hade trakasserat honom ända sedan han flyttade in, och att vi var typ de åttonde personerna som flyttar ut på kort tid för att kärringen visar sig vara dum i huvet. Så på kvällen var vi tillbaka med all vår packning hos Julie och hennes vänner i Newham. Tack och lov!

Igår var jag även på anställningsintervju på Prada! Jag hade förberett mig lite och kollat in herrarnas vår- och sommarkollektion och såg att allt gick i grått, så jag hade en grå skjorta på mig för att vinna lite extrapoäng. Det gick helt okej måste jag säga, hade tänkt ut några bra saker som jag skulle säga, vilket jag gjorde, och det kändes bra. Dock så tragglade jag lite när jag skulle beskriva hur en bra säljassistent skulle vara.
Olle: "Eh... man ska fråga om kunden behöver hjälp, det är väl en ganska bra början..."
Mannen: "... anything else?"
Olle: "Eh..."
Sen så drog han ungefär fjorton exempel på vad en expedit på Prada bör tänka på. Jo, det blev ju väldigt uppenbart när han sa det, men hur ska jag kunna veta det? Jag har ingen erfarenhet av att jobba i butik. Men det visste han ju visserligen, eftersom han hade läst mitt CV och ändå ville träffa mig, så jag vet inte riktigt vad han hade förväntat sig. Men jag behöll mitt lugn och kände mig avslappnad och tyckte att jag gav ett stabilt intryck, och det klarar man väl sig långt på? Om det blir en andra intervju så ska de höra av sig innan imorgon, fredag.

Jag har fortfarande inte hört något från caféjobbet vilket jag tycker är ytterskt märkligt. Har tyvärr inte managerns nummer, så jag ska skicka ett mail till henne idag och vara vänlig men bestämd.

Snabba listan:
 • Inget jobb än så länge, möjligtvis på gång.
 • Inget nytt på boendefronten, kvar hos Julie.
 • London Fashion Week, och jag har inte sett en enda kändis.
 • "Love never dies" heter en ny musikal av Andrew Lloyd Webber, som är en uppföljare till Phantom of the Opera! Ska bli intressant att se.
 • Färdigmaten smakar ingenting.
 • Det är sensommarvärme. Igår var det sol och över 20 grader. Gick med uppkavlad skjorta hela dagen.
 • Regn idag.

Nu ska jag ta mig nåt att äta, sen ska jag kopiera CV:n och åka ner till stan och gå en ny runda och söka jobb. Kanske tar en kaffe på Old Compton Street också, det är klart den bästa gatan i London :) Puss och hej!

Jag och Julies kattunge "Surfer" :)

3 comments:

 1. Smurf på dig.
  Bra att du har ett kritiskt tänkande.
  Du ligger i som en rem.Det kommer att betala sig var så säker <3
  Håller som vanligt tummar och tår.En och annan i ögonvrån också.
  Unna dig lite kul och lyx av och till.Som en glass t.ex.
  Puss från mig
  Mamma

  ReplyDelete
 2. Åh vad jag saknar dig! Och Frida. Och Linn. 18 oktober kommer vi:) PUUUUUUUUSS<3
  /Klara

  ReplyDelete
 3. Ey, nya glajor?! Snygg kille! Fortsätt kämpa på där borta så ska du se att du oxå har jobb snart :) Hälsa Frida och ha de gött!

  //Emmi

  ReplyDelete