Wednesday, 15 September 2010

Första dagen avklarad!

Idag ringde väckarklockan 08.00 sharp! Jag och Frida släpade oss ur sängarna med värkande leder i hela kroppen efter gårdagens kraftansträngning. Jo, det var faktiskt väldigt tungt att bära halva mitt gamla rum på axlarna. Idag har jag faktiskt träningsverk i muskler som jag inte ens visste att jag hade.
På morgonen visade vår nyfunna vän Marie oss vägen till Svenska Kyrkan och Svenska Ambassaden, där vi också gick in och bekantade oss. Efter det for jag och Frida vidare in mot City, där vi i desperat hunger köpte en äggsmörgås med majonnäs innan vi träffade vår kära vän Linn som flyttade till sin au pair-familj i London för en vecka sen. Efter massa snack om äckliga duvor på Piccadilly Circus, överklassfamiljer och snygga pappor lunchade vi på Pizza Hut, för att sedan ta itu med dagens viktigaste punk: Jobb!

Jag och Frida begav oss till Victoria Station där vi båda skaffade ett nytt, engelskt simkort. Så om någonting krisar och ni behöver nå mig så är det lättast på: 00447756068792. Tadaaa.
Efter det gick både jag och Frida till Pret Recruitment Office - ett kontor där man fyller i en intresseansökan om att jobba på Pret A Manger. Det är en matkedja som finns i stor skala i hela London som inriktar sig på bl.a. smörgåsar och sallader. Jag skrev ett smäktande uttalande om att jag tyckte att Pret var en fantastiskt frisk fläkt i snabbmatsindustrin och förtjänade att vidareutvecklas, och att jag ville vara med och göra det. Om jag någonsin ätit på Pret? Nej.

Vidare åkte jag upp till Oxford Circus och tog en svängom på Oxford Street, ner genom gator och gränder i Soho och vidare genom West End. Därefter mötte jag upp med Frida, och vi gick till Primark och köpte en varsin kudde. Då hade klockan blivit kvällen, jag insåg att jag inte gett ut ett enda CV under dagen, slog mig själv på fingrarna och förbannade London för att de fashionabla kvarteren trollbundit mig så och fått mig att glömma min viktiga uppgift. Som straff har jag suttit extra länge ikväll och sökt jobb, bl.a. på The Arch Hotel, en klubb i Mayfair, som säljassistent för Prada och Miu Miu och i kaféet på The Design Museum vid Themsen.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag upp tidigt igen, för klockan 10 ska jag på audition i city! Mjuka kläder rekommenderas. Vi får väl se vad det blir med det :)

God natt!

7 comments:

 1. Lycka till idag! Håller tummarna för en bra audition. :-)

  /Isabella

  ReplyDelete
 2. Umhumm..audition...låter kul...Berätta allt!!Kram från mig /Inger

  ReplyDelete
 3. åh, keep us posted! Jag är lite kär i din blogg btw =)

  Lycka till med jobbletande och allt nu <3

  /Linn

  ReplyDelete
 4. Du är så; jäh ,jäh, wow ,wow. Här hemma är det tomt, tomt ,tomt.Köp en kudde till mig oxå.HI HI.Hoppas allt gått som smort idag.Håller tummar och tår och är sjukt nyfiken, som Jon skulle sagt. Miljoner pussar från mig. Mamma.

  ReplyDelete
 5. Break a leg bror! /Storebror!

  ReplyDelete
 6. Audition?! Vilken cliffhanger ;D
  Hoppas det gick bra hur som helst!
  Grymt spännande att läsa om dina dagar, så kör hårt med uppdateringarna!

  ReplyDelete
 7. Tjoho!! Det kommer att gå bra för er, det känner jag på mig!
  Marie

  ReplyDelete