Friday, 8 March 2013

Callback from RADA!

Så här satt jag på fredagkvällen, dagen före min födelsedag och såg på The Matrix med Mamman, när jag märkte ett litet mail i min inbox som legat där sen tjugo över fyra. Det var från Sally Power, auditionansvarig på Royal Academy of Dramatic Art i London, där jag gjorde audition i måndags. Som den bästa födelsedagspresenten meddelade hon att jag gått vidare från min första audition, och att jag snart kommer bli inbjuden till en andra audition inför hela auditionpanelen. YES! I wanna go royal, babies! Let me! LEMME!

___

So it was Friday night, the day before my birthday, and I was watchin The Matrix with Mum, when I noticed a tiny little mail in my inbox that'd been there since twenty past four. It was from Sally Power from The Royal Academy of Dramatic Art in London, where I auditioned this week. As the best birthday gift ever, she informed me that I have made it through my first audition, and that I am soon to be invited back for a second audition and interview before the whole audition panel. YES! I wanna go royal, babies! Let me! LEMME!

___

So excited!

6 comments:

 1. Grattis! Jag håller alla tummar så att det blir London för dig också.

  ReplyDelete
 2. Hurra hurra hurra!!!!!!!

  ReplyDelete
 3. Hej Olle!

  Följer din audition tour med spänning och jäklar vad bra det verkar gå! GRATTIS för de 3 helt sjuka framgångarna hittills!

  Att följa din resa har verkligen fått mig att ta min dröm om skådespeleri på allvar och jag funderar på att anmäla mig till en eller två auditions nu i vår för att prova mig fram, testa och känna efter helt enkelt.

  Har du några tips att dela med dig av? Hur övar du inför en audition? Och vad är det som avgör när du väljer en monolog från en pjäs? Vill veta Allt!

  Undrar också nyfiket nog vad det är som kommer avgöra i slutändan när du faktiskt ska välja en av dessa fantastiska skolor? Har du en förhandsfavorit?

  Xx/ Ett än så länge hemligt anonymt och okänt fan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Tusen tack! Jag blir jätteglad när jag hör att jag kan sprida lite inspiration och glädje bland folk. KÖÖÖR, du har inget att förlora, drömmar är till för att följas, och hur som helst så är det en stor erfarenhet att gå på auditions.

   Välj monologer från kända pjäsförfattare, men ur något av deras mindre kända verk. Shakespeare är bra som klassisk monolog, nutida är mer fritt. Försök välja roller som passar till din ålder. Välj monologer som kontrasterar varandra. Öva på stora ytor, det är lättare att anpassa sig till ett litet rum på en audition än tvärtom. Ta gärna hjälp av nån dramalärare/regissör, eller filma dig själv när du övar, det är bra ur en objektiv synvinkel. Jag kan faktiskt skriva ett mer genomförligt inlägg om detta snart, håll utkik på bloggen för mer tips! :)

   Oj, helt ärligt så vet jag inte än, alls. Auditionpanelerna frågar samma sak, och jag får fortfarande babbla bort det, haha! Men AADA har varit mitt förstahandsval bland USA-skolorna... Så det ser bra ut :)

   Tack! x

   Delete
 4. Tusen tack, väldigt bra tips!! Har anmäld mig för en audition till AMDA i slutet av april så nu blir det till att öva 24 timmar om dygnet!

  Har för mig att du skrev i ett tidigare inlägg att AADA hade fler alumnis i TV-och filmbranschen medan AMDA hade fler på ex Broadway, stämmer det? Så om man är mest intresserad av att jobba med film och inte lika mycket teater, borde man du söka sig till AADA?

  Rent praktiskt också så går det ju inte direkt att skjuta under stolen att det är så fruktansvärt dyrt att plugga i USA, speciellt en hel utbildning. Hur kommer du att finansiera dina studier om du börjar studera i USA? Stipendier? Lån? Har själv tidigare funderat på att plugga Film Studies på NYU men har på något sätt pausat den drömmen för att mitt förnuft dunkat mig i ryggen typ 100 gånger om, haha.

  Kul att höra hur du tänker! :) Xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tror att huvudsaken är att de utbildar dig till skådespelare, sen är det faktiskt upp till dig vad du vill göra med din karriär i framtiden :) Men det klart att det är fint att vara märkt av en skola som bäst representerar vad man helst vill hålla på med, det tror jag.

   Som utländsk student får du inte ta statliga studielån i USA, så du får nästan förlita dig på lån från Sverige. CSN täcker inte mycket, utan jag kan råda dig till att redan nu prata med sponsorer, alltså föräldrar, släkt, vänner eller organisationer, så att du är redo. Om du nu skulle komma in på AMDA och vilja gå där så måste du genast därefter börja med din Visa-ansökan, och ett av kriterierna för att få Visa är att bevisa för Amerikanska immigrationsverket att man har råd med utbildningsavgiften, hyra och levnadskostnader för alla år av sin utbildning. Och med bevis menar jag officiella bankpapper, kontoutdrag eller papper på beviljade lån. Jag håller själv på att rota i detta nu, det är mycket att göra, men värt det i slutändan :) Så tappa inte hoppet och låt inte förnuftet dunka dig i ryggen för hårt - det är 2013 och Jante är död! We can do it!

   Delete