Saturday, 8 October 2011

Tjuvar i butiken och Rihanna i tunnelbanan

Hej vad fritiden går fort när man har heltidsjobb - av den enkla anledningen att man inte har jättemycket fritid över. Har i veckan jobbat skift från 12-21 vilket innebär att man kliver upp klockan tio, äter havregrynsgröt och ett äpple, gör sig i ordning, jobbar hela dagen och kvällen, går hem, äter fruktansvärda kycklingnudlar och keso och går och lägger sig. Men jag klagar inte - jag har jobb. Det känns stabilt. Har hunnit avverka snart en vecka på AllSaints och känner mig inte alltför panikartad. Saker visar sig ofta vara mycket mer än vad de verkar - så även jobbet som expedit. Det ligger en hel vetenskap bakom hur man ska bete sig med kunder, sälja, göra reklam, vara diskret, vara artig, vara snygg, vara till hjälp... Men det är kul!

I veckan har jag haft genomgång med butikens säkerhetschef. Brandgenomgång, olyckor och annan basinfo. Men han har även gått igenom precis hur vi ska bete oss mot folk som vi tror har något fuffens för sig. Vi fick se en film från övervakningskamerorna som hade filmat en stöld som hade ägt rum förra veckan - två snubbar, arbetade ihop, snyggt klädda, diskreta. Så fort en av expediterna vände ryggen till tog den ena åtta tröjor i 100% kinesisk kashmir för ett värde av närmare £1000 och la snabbt in dem i en provhytt. Expediten kom tillbaka och den andra snubben gick in med en skjorta som han skulle "prova", samt sin väska. Kom senare ut med sin väska och sin skjorta. Till synes ingenting konstigt. SNEAKY! Kashmirtröjor + väska = sant. Och allt gick på några sekunder. Så jag ska ha ögonen på skaft nu!

För några dagar sen sjöng Rihanna på O2 Arena, och några av Londons invånare blev rätt häpna när Rihanna själv tog tunnelbanan till arenan, några timmar innan konserten skulle börja. Jubilee Line. Synd att inte jag var där!

I förrgår fick jag ett mail från Tommy Hilfiger som ville träffa mig för en intervju. De ska öppna ny butik i London och sökte efter personal. Too late, Tommy.

Helgen är här, och nu ska jag springa till jobbet.

2 comments:

  1. du är sååååååååååå bra....

    kramar i massor

    Mamma

    ReplyDelete
  2. Jihoojihoojihooo, alla vill ha en bit av kakan såklart, det förstår du väl? Hurra vad roligt roligt för dig finaste. Ouss! <3

    ReplyDelete