Sunday, 2 October 2011

Backstage @ Coca-Cola Olympics 2012 Commercial Shoot

"Aaaaaand... ACTION!"

Så lät det hej vilt under hela min fredag, samtidigt som det familjära pysandet av Coca-Cola burkar som öppnas ekade runt mig. I östra London skedde igår en av Coca-Colas största reklaminspelningar någonsin, och man får tacka att man fick vara en del av detta.


Inspelningen skedde på en stor betongklädd gård där det hade riggats upp ett fullskaligt festivalområde. Självklart fanns det Coca-Cola kylskåp överallt. Med så mycket Cola man kunde dricka.Gratis pizza, burritos, cola, fajitas, cola, attiraljer, cola och cola fanns alltid på behagligt avstånd.


Inspelningen skedde strax bortanför OS arenan som fortfarande håller på att byggas, och som kan skymtas i bakgrunden.


Vi som hade blivit särskilt utvalda att ta lite mer ansvar anlände till platsen klockan tolv och tjänade våra pengar på att i princip sitta och vänta, käka pizza, babbla och njuta av sommarvärmen.En stor scen hade riggats upp med instrument, löparbanor, trapetser och diverse andra sportrelaterade föremål, för att liksom anamma den nalkande OS-sommaren.


När vi got down to some serious business hade många människor anlänt för att utgöra en del av inspelningen. Tanken var att det skulle likna det de faktiskt hade skapat - en gigantisk festival. Vi som hade blivit särskilt utvalda utgjorde skaran som stod närmast huvudpersonerna i reklamfilmen och dansade, hejade och hade allmänt kul.


Själva uppträdandet var en ihopsättning av många förmågor - bland annat ett samarbete mellan DJ:n och producenten Mark Ronson och sångerskan Katy B, samt många idrottsförmågor, stora som små.


Det var en helt galen dag alltså. Har aldrig varit med om något så hypeat och påkostat. Att de riggat upp ett helt festivalområde och tagit in tusentals personer att hjälpa till med en reklaminspelning visar ju hur mycket pengar en del företag sitter på. Inte desto mindre var det en väldigt kul upplevelse som jag delade med många andra. Att dessutom få betalt för att stå och tjoa på små tjejer som gör piruetter eller kineser som spelar pingis är ju inget man ska klaga på. Drack sammanlagt två flaskor och två burkar cola under dagen, samt tog med mig tre flaskor hem. Kunde inte somna förrän klockan halv tre på natten. 

2 comments:

  1. vilken grej Olle.... kul kul kul.....

    tycker mor...

    ReplyDelete
  2. sv: haha tackar! Ja det är as nice, men du har iaf någonstans att bo! som inte jag har... haha

    ReplyDelete