Monday, 17 October 2011

På intervju hos Tommy

Det finns inget värre än beslutsångest. Möjligen i så fall att vara riktigt, riktigt kissnödig, men det är jag inte för tillfället. Dock skulle jag vilja kissa på hela situationen. Situationen är följande:

I torsdags kallades jag till anställningsintervju på Tommy Hilfiger i deras huvudkontor vid Oxford Circus. Två förtjusande damer kallade Valorie och Demi tog emot mig, och vi hade ett sånt där trevligt, öppet och hjärtligt samtal om mig, vad jag var för person, vad jag gjorde i London och vad jag tyckte om att göra. I och med att jag redan fått jobb på AllSaints så var jag ju inte där i egenskap av jobbsökande, utan mer som nyfiken, och därför kunde jag lägga spänningen och nervositeten åt sidan och bara slappna av. Detta resulterade i världens bästa anställningsintervju. Om jag nu hypotetiskt sett skulle få ett jobberbjudande där så finns det flera faktorer att ha i beräkning:

  • Jobbet på Tommy Hilfiger skulle ge mig £1 mer i timman, vilket i månaden blir ca £100 skillnad. Det gillar vi.
  • Den nya butiken kommer ligga i Knightsbridge, bredvid Harrods, och det kommer således vara väldigt busy.
  • Den nya butiken ska inte bara bli Storbritanniens nya flagship store utan även en av världens fyra world anchor stores, tillsammans med tre butiker i New York, Paris och Tokyo.
  • Världens fetaste merit i CV:t.

Intervjun gick som sagt jättebra och de skulle höra av sig i början av nästa vecka. De ringde redan igår dock, när jag var och jobbade på AllSaints, så jag kunde inte svara. Nu ska de ringa imorgon igen har vi bestämt. Vad blir'e? Jag måste medge att jag är rätt sugen... Man borde ta möjligheter som man sannolikt aldrig kommer få igen.2 comments:

  1. Göööööööört! Det är sjukt svenskt att vara dunderlojal mot sin arbetsgivare och vara så plikttrogen! (Jag säger inte att det är dåligt,för jag tycker att det är fint, men tror inte att du får något tillbaka av det i England.) Du får berätta det rakt uppochner bara. Säga som det är: att du är ledsen och att det känns lite dumt, men det är ett för bra erbjudande för att tacka nej till. Typ.

    Ouuuuuuss!

    ReplyDelete