Saturday, 1 January 2011

2011 i London

Sverige ena dagen och England den andre.
En veckas semester i Sverige gick fort, men ack så trevligt det var! Hann med att träffa nästan alla jag ville träffa, och resten lovar jag att boka in tills nästa Sverigebesök.
Julafton firades traditionsenligt i Kristinehamn hos släkten, och Juldagen firades året till ära med kalas i gamla vänners lag! Därefter blev det ett besök hos andra släkthalvan i väst, varpå Karlstad blev slutgiltig destination innan tillbakaresa till London. Varför gick det så fort?

London tog emot oss med strålande värme! Hela 10 grader varmt, och bar backe. I och med att det var -20 hemma vissa stunder kändes det ju till det närmsta som rena tropikerna, och min högst utvecklade hjärna räknade ut att det var hela 30 grader varmare i London, vilket är sjukt om man tänker på det.
Igår var det nyårsafton, och det firades även här i London. Och vi var ett gäng svenskar som tog emot det nya året; Frida, Linn, Terese samt fyra respektive vänner, alla av kvinnligt kön, vilket fick mig att känna mig som en pimp. Vid sextiden tog vi oss ner till en portugisisk restaurang som heter Nando's där vi åt tills vi nästan sprack, för att sedan ta oss in till London Eye, där det, enligt en käck guide på internet, skulle bjudas på sprakande nyårsfyrverkerier. Vi kom dit onödigt tidigt, trängdes oss fram till Ögat och inväntade det nya året. När samtliga fem som behövde gå på bajamaja hade virrat bort sig, och när resterande tre hade irriterat sig klart på sju hoppande, skrikande indier som svingar Jack Daniels-flaskor runt sig, bestämde vi oss för att detta kanske inte var något för oss ändå. Så vi hittade de fem kissnödiga, och drog oss tillbaka till närmsta tunnelbanestation, där vi slutligen bestämde oss för att åka tillbaks till Putney. Så det gjorde vi, ställde oss på Putney Bridge och tittade på nyårsfyrverkerierna därifrån. Tyckte det blev ett trevligt överslag till det nya året ändå. Kvällen avslutades hos någon rik brat som hade ett tomt hus, tillsammans med fem killar som dreglade över mina blonda, blåögda vänner. Haha, det var faktiskt ganska kul, men vi tröttnade när fulla 93:or började droppa in och tyckte att vi skulle sova där, så då åkte vi hem.

Idag är det 2011 och mitt nyårslöfte är att hålla igång och komma i form. Jag kan nog tro att det är ett av de vanligaste nyårslöftena, men jag menar allvar. Sen jag flyttade till London har min kondition sakta gett upp, dött, begravts, förmultnat och växt upp som maskrosblad. Det är liksom inte okej att ha ont i lungorna i 20 minuter när man sprintar 130 meter till bussen. Så detta ska jag försöka ta tag i. Och så mindre sötsaker. Dessutom ska jag försöka blicka framåt, glömma gamla tråkigheter, glädjas åt glada stunder och lära mig av dåliga. Det låter väl som en bra plan?

Gott nytt år!

3 comments:

 1. Tack för senast Olle, det var så roligt att ses och fira jul som vanligt. Vi är så glada så länge det kan pågå, man vet ju aldrig med er ungdomar, var i världen ni befinner er nästa jul?!
  Din plan är BRA...låter som jag får släppa det där med "ungdomar".....Kram på dig unge man..<3

  ReplyDelete
 2. Dä låter som ena rektit dretbra plan! OUSS!

  ReplyDelete
 3. Sickan har också planer... ;-)
  klart man ska ha det..
  Puss till dig..
  Mamma

  ReplyDelete