Wednesday 12 September 2012

BBBBB – fem B:n på en dag


Dagen kan sammanfattas i fem B:n.
De två första står för Beer&Burger – en favorit som vi hittat på pubkedjan Whetherspoons här i England. De har ett fantastiskt erbjudande där man kan få en riktigt god burgare och en öl för £5. Hit tog jag mina nya roommates, Vickevire och Svea Emma (Svemma), för att introducera dom till denna revolutionära upplevelse. Jag avnjöt en mexikansk gourmetburgare med grillat kycklingbröst, salsa, jalapeños, avokado och rödlök. Gött! Visste ni att den största hamburgaren som går att köpa finns på ett ställe i Michigan? Den heter Absolutely Ridiculous Burger, väger 84 kilo och tar 12 timmar att förbereda. Den kan bli din för 499 amerikanska dollar.



De två andra B:na står för Big Ben, dit vi senare gick och tog några obligatoriska bilder i omnejden. Visste ni att Big Ben släcktes ner under första och andra världskriget för att inte locka till sig luftanfall från tyskarna?





Det sista B:et står för Batman – vilken vi såg senare på kvällen. Totalt sågad av roommate Vickevire, men gillad av både Svemma och mig själv.  Visste ni att Bruce Wayne, Batmans riktiga namn, är taget dels från 1300-talspatrioten och konungen av Skottland, Robert Bruce, samt den amerikanska 1700-talsgeneral- och statsmannen Mad Anthony Wayne?



No comments:

Post a Comment