Wednesday, 4 May 2011

Tonfisk och flygbiljetter

Att det skulle regna hela tiden i London är nog en av de många saker som man tycker är så karakteristiskt för London, men som i själva verket är så fel. Sanningen är faktiskt att jag inte kan komma ihåg när det regnade senast, och jag kan inte ens erinra mig någon gång då det verkligen har stått som spön i backen. Nu, till exempel, så regnar det inte. Ni ser.
Det finns många saker som man fått om bakfoten. Scones är förmodligen en sån sak också. Seriöst, jag har inte ätit en enda scone, mycket av den enkla anledningen att jag aldrig har sett någon. Inte ett enda café har scones. Den enda gången jag ätit en scone var när vi var på Afternoon Tea på Fortnum and Mason, men dit går man inte varje dag och dricker te.

Det finns således mycket att upptäcka i London, och det är jag glad att jag har gjort. Nu ska man dock inte göra misstaget att förväxla London med resten av England. Det kan mycket väl vara så att man ute bland dom gröna kullarna fullkomligt vältrar sig i scones och äter det både till frukost, lunch, middag, och i alla tepauser. Man kanske till och med tvättar sig med sconesen ute i regnet. Men London är som en egen värld i sig. Det går inte att jämföra med något annat. Och om 28 dagar åker jag härifrån.

Alla möjliga flygbiljetter är nu införskaffade. Om två veckor packar jag första väskan och åker till Paris en helg på semester. Vi hade egentligen tänkt att åka under Engelska kanalen, men det blev inte så bara, och så är det med det. Där ska jag äta baguette under Eiffeltornet, dricka vin, träffa Mona-Lisa och skriva ett hemligt meddelande till en professor i symbolik på plexiglaset, för det är nämligen det jag förknippar Paris med mest. Vi ska ha solbrillor, scarfes och vara allmänt coola. Ni vet väl förresten hur man är cool i Paris? Jo - man vänder crêpesen bak-och-fram! *trumvirvel - cymbalslag*
Flygbiljett hem från Paris är naturligtvis också införskaffad, annars hade det blivit tokigt.

Sist men inte minst har jag köpt min flygbiljett hem, och det slår mig nu att jag faktiskt ska det - hem. Jag skulle vilja citera min lägenhetskompis Joakim: "Man kommer komma hem till sitt gamla rum, släppa ner väskorna på golvet och tänka: 'Jaha, det var det.'" '
Jag minns när jag stod vid mitt fönster i mitt mögliga rum i Ibsley Gardens och konstaterade att hela den här jävla resan bara var en enda stor prövning, och jag kunde knappt vänta tills jag fick komma tillbaka till Sverige igen. Nu finns det inte tillräckligt mycket tid kvar. Jag måste nog slå mig själv på fingrarna, svälja min stolthet och konstatera: Jag hade fel. London är en fantastisk stad, och jag kommer sakna den så mycket. Jag minns att jag var frustrerad över att jag inte hittade en mening, men meningen var att hitta mig själv lite mer, och det får jag nog medge att jag har gjort.

Jag har också hittat tonfisk. Det är så himla gott. Förra veckan gjorde jag en helt fantatisk tonfisksallad med potatis, och idag gjorde jag en tonfisk-tomatsås-pasta-gratäng. Jo, det var gott. Och på Sainsbury's kostar en burk tonfisk 45 pence, alltså ungefär 4 kronor och 50 öre. Värt, säger vi på redaktionen.

2 comments:

 1. Olle,Oll,Olle Love love love
  See you soon :-)
  Mamma

  ReplyDelete
 2. Och jag är avundsjuk på Olles mamma som snart får tillbaka sin pôjk. Jag får vänta på min snutta till mitten av juli :-(

  Olle - ta tillvara på det bästa London har den sista tiden. :-)

  Isabella

  ReplyDelete