Sunday, 28 November 2010

Första advent i The Smoke

Hösten tågar ut och vintern tågar in. Igårkväll var det första gången jag verkligen frös som in i helvete här, och det tyckte jag var ett gott tecken på att det imorgon blir långkalsonger och vinterjackan som åker fram, och att mina tunna Converse motvilligt får ställa sig på hyllan ett tag.

Den här veckan har varit galningarnas vecka. Förutom den mystiska tanten som kastade tidningar på mig smög det även runt en mystisk gubbe på Victoria Station senare i veckan. Han hade lackskor, motorcykelhandskar, en guldskimrande jacka och en stor indianhuvudbonad (vad heter de egentligen?) på huvudet, alltså en sån med massa fjädrar och flätor och krims-krams. Han gick omkring i slow motion på samma ställe på stationen i säkert en halvtimma. Han frågade mig även om vilket datum det var, och bländade av ett tandlöst leende. Jag älskar min arbetsplats.

I torsdags åkte jag och Fridolf till Ikea och bunkrade godsaker inför första advent. Tyvärr var glöggen slut, men julmust, kanelgifflar och pepparkakor fick vi minsann tag på. Senare på kvällen åkte vi hem till Linn och gjorde tacos! Riktig tacos. Det var längesen. Och gott var det också.

Igår var det dags för lite födelsedagskalas för Ella som jobbar på Moma. Så jag och Linn förkalasade lite hemma hos mig och roade oss i den mån vi kunde, innan vi pallrade oss in till stan. Soho skulle få sig ett besök, men det blev ändrade planer, så vi drog oss till en bar i Shoreditch som fungerade utmärkt den med! Dock blev vi trötta (igen! Vi suger på att festa) och hungriga, så vårt verkliga mål med kvällen blev att vi skulle äta något gott. Subway lockade, men det var stängt när vi kom till Putney, så då fick Kebab King sig ett besök. Lite Halal klockan fyra på morgonen sitter ju aldrig fel menar jag.

Idag är det då första advent, och nu ska nog jag och Frida draga oss till Linn och ha lite mys :) Hennes familj har dessutom fått två små kattungar, vilket inte gör saken värre.
Hoppas ni har det bra i snöovädret Svedala!

2 comments:

 1. Riktig tacos?

  http://www.jonascramby.se/www.jonascramby.se/Artiklar/Poster/2010/10/25_Den_ultimata_mexmiddagen.html

  ReplyDelete
 2. Finns det oriktig Tacos? hi hi.. ;-)
  låter som ni reder er bra därbortiLondon..
  Snö och adventsstämning här och så har moster Inger och jag varit på en dödligt bra Queen-show på Scala.. LOVE!!

  Pyss Mamma

  ReplyDelete