Monday, 22 November 2010

Audition, tafadhali!

Direkt efter jobbet idag hoppade jag på tunnelbanan till Brixton, där jag skulle infinna mig på St Matthews Church klockan halv elva för registrering. Kom dit tjugo i elva och möttes av en milslång kö av människor med blandade bakgrunder, som ringlade sig utanför kyrkan. Därefter följde inte en, inte två, inte tre, inte fyra, inte fem, utan sex timmars väntan ute i kylan innan vi fick komma in. Hann bekanta mig med både den ena och den andra, proffs som amatörer, lokala förmågor liksom långberesta. Tjejerna bakom mig hade åkt från Amsterdam för att göra audition.
Jag älskar att gå på audition! Det är alltid en så speciell stämning. Man är uppspelt, nervös, kan inte sitta still, man vill bekanta sig med alla andra och söka stöd, samtidigt som allt är kryddat med en liten stänk rivalitet och tävlingsinstinkt. Det är verkligen så kul, och det är även så himla lärorikt.
Det var redan förra veckan som jag fick nys om denna audition. Jag såg annonsen, kollade kalendern och tänkte att "Ja vafan, vi kör!" Det var nämligen inga mindre än The Lion King Productions som hade audition. De stod att de sökte starka sångare, dock inte till vad, men det återstår kanske att se.
Alltså, efter ca sex timmars väntan var det dags för min audition. Även fast jag mest gjorde det som en kul grej så hade pulsen gått upp och det där välkända pirret i magen hade trätt in. Så in gick jag, med bestämda steg, svängandes med mina noter och mitt CV i handen.
"Hello Olle! What are you going to sing for us?"
Och svarade gjorde jag, och sjöng gjorde jag, och på ungefär en minut var det över.
"Alright, thank you Olle!"
Hej då.
Sex timmars väntan, en minuts audition. "Värt?" undrar ni. Jodå, det tyckte jag att det var. Det är ju hela upplevelsen som räknas. Sen om detta leder någon vart, det är faktiskt mindre viktigt. Jag har varit där, jag hade kul, och jag träffade massa härliga människor! :)

Hem for jag sedan, stekte mig en omelett, som jag senare döpte om till äggröra för att det var mer passande. Köpte en mango på hemvägen som jag snart ska skära upp, och om en liten stund kommer Linn och vi ska ha mys, och jag anar att det kommer bli lite Grotesco på det.

Puss och kram.

4 comments:

 1. Hoppas detta tar dig to the moon...
  ha en myspysig kväll med Linn...
  Pyss pyss..
  Mamma

  ReplyDelete
 2. Var dig själv och kör hårt så blir du snart "king"
  Puss från din kusin i Luleå!

  ReplyDelete
 3. Tjena!
  Det här såhär att jag och tre kompisar har tänkt flytta till London nu i januari. Vi har bokat biljetter och så, men vi har inte fixat lägenhet än. Jag tänkte att det aldrig skadar att fråga, så tänkte kolla om du kanske har något tips på någon bra hemsida eller något annat vettigt vi bör tänka på?
  All hjälp uppskattas liksom.

  Om tiden och viljan finns att hjälpa så får du gärna höra av dit till
  erik.belin@bredband2.com

  /Erik

  ReplyDelete
 4. Öh, vaddå tafadhali? Jä fatter int!

  ReplyDelete