Wednesday, 24 November 2010

Engelska galningar och svenska ambassaden

Ytterligare en jobbvecka har tågat in och det har redan gått hälften. Det går ganska fort ändå, inser att jag är inne på min sjunde vecka hos Moma! Det är helt sjukt ju. Och inte en enda gång har jag fått lönen till mitt eget konto. Grejen är den att jag ansökte om ett konto för mer än en månad sen, och jag fick brev hem och allt, och skulle bara gå till närmsta kontor och aktivera kontot. Men eftersom någon snorätande idiot vars hjärna kan rymmas i en äggkopp snodde mitt pass på bussen så kunde jag naturligtvis inte öppna mitt konto, utan har åkt snålskjuts på Fridas i en evighet nu. Tack Frida!

På tal om pass så besökte jag svenska ambassaden idag, just för att fixa det där med passet. Jag beställde ju ett nytt pass när jag var hemma för en månad sen, men inte har jag hört någonting om att det hade anlänt till ambassaden. Så idag fick jag nog och åkte dit och tänkte själv ta reda på det. Och där låg det, fint och prydligt och alldeles nytt. Så nu har jag ett pass igen. Tänk, vilken lyx att faktiskt kunna identifiera sig själv!

Idag på jobbet kom det fram en skäggig gammal dam med rufsigt hår till mig. Hon ställde sig bredvid mig bakom disken och ryckte och mumlade för sig själv. Sedan gick hon någa meter bakom mig och satte sig på en bänk. Efter en stund kom en tidning farande och kraschade in i disken bredvid mig. Den hade hon kastat mot mig! Jag tittade bak och där satt hon och ryckte och mumlade. Efter en stund kom hon fram igen, ställde sig bakom gatuprataren bredvid ståndet och spottade helt random på golvet framför sig, tog tag i en påse som hängde på sidan, viftade den lite sporadiskt framför sig, och mumlade.
"Can I help you?" frågade jag, varpå hon gav mig en vansinnesblick, mumlade något och gick därifrån. Tur att det är massa säkerhetsvakter på Victoria station överallt...

På söndag är det första advent, och imorgon ska jag och Frida bege oss ut till Ikea och försöka köpa glögg, om det finns kvar, och kanske lite julpynt! Om en månad är det jul :) Om tre veckor kommer jag till Sverige! Det ska bli mys! Innan dess blir det julmys i London. Snart har de tänt all julbelysning i stan, och någon dag ska Team Sweden bege sig till julparken i Hyde Park, ska tydligen vara som Jul på Liseberg ungefär, massa ljus, marknad, liv och rörelse :) Hoppas ni mår bra! För mig knallar det på.

God natt.

1 comment:

 1. Hej snos.
  Kanske var hon den gamla damen en del av Harry Potterfebern som råder världen över.Ha ögon i nacken :-))
  Ta mycket bilder på London i julskrud och visa mig som trånar här hemma
  Mys pys och kosa dig mycket.
  Kram och puss och puss igen.
  Mamma

  ReplyDelete