Thursday, 28 October 2010

Allt ordnar sig!

Klockan är tio i fem och jag sitter hemma på rummet. Ska försöka ta tag i tvätt och städning idag, det ser ut som Pearl Harbor här hemma. "Ordning och reda, pengar på fredag" som man brukar säga, om man jobbar som städare och får betalt varje vecka på fredagar. Nu gör ju inte jag det, så mitt talesätt borde ju lyda "Ordning och yoghurt, pengar på måndag", fast det låter ju inte lika festligt.

Igår var jag på Svenska Ambassaden och fixade ett provisoriskt pass, vilket var högst nödvändigt i och med att jag har flygbiljetter hem nästa vecka. Så på onsdag den 3:e flaxar jag över till Sverige och flaxar tillbaka till London på måndag den 8:e! Så jag får några dagar hemma. Landar i Stockholm och åker nog tilll Karlstad på torsdag eftermiddag/kväll, sen har jag några dagar hemma och då vill jag träffa ALLA, hur nu det ska gå till! Men det ordnar vi. Allt ordnar sig, vilket jag har fått bekräftat nu på senare dar! Tack så mycket till hela min familj som har stöttat mig med bidrag och hjälp till passet, försäkringar och levernet, ni är guld allihop!

Haha, jag har så intressanta lägenhetskamrater. Alla pratar något språk jag inte förstår, och en kille som heter Ali är trevlig men lite mysko. Ena stunden kan han sitta i soffan en hel kväll och stirra på sin dator utan att säga någonting, för att i nästa stund vara helt upp i taket och bjuda på mat och te. Igår satt jag i köket, och plötsligt utbrister han:
"YOU WANT PILLOW?" Han pratar alltid väldigt högt.
Jag: "Eh... pillow?"
Ali: "Yeah yeah, pillow!"
Jag: "A pillow?"
Ali: "Pillow..."
Jag: "If I want, like... a pillow?" Och använde mina händer som kudde för att visa vad jag menade.
Ali: "NO NO - RICE!" Sen går han till spisen och dänger upp en slev med risotto på en tallrik.
Haha, ja shit, det är inte lätt. Efter lite research på bl.a. Wikipedia så har jag kommit fram till att han måste ha sagt "Pilaf" som är ett turkiskt namn på en östländsk risotto av något slag. En annan gång kom han ner i köket när jag satt och åt knäckebröd och Kalles randiga som jag köpt på Ikea.
"Is that... breakfast?" sa han och pekade på brödet och kaviaren.
"Yeah..." sa jag, varpå han tittar på mackan i några sekunder med halvöppen mun, skrattar till och skakar på huvudet och lämnar rummet. Haha, ja han är minsann en turkisk krydda i tillvaron.

Nu ska jag försöka få igång dammsugaren, och sen slänga in en maskin tvätt i vår tvättmaskin som låter som Katla när den centrifugerar. Hej svejs!

3 comments:

 1. Ha ha ha...du är rolig du.
  Visst ordnar sig det mesta Ollis och du är redig på att fixa för dig, det har du ärvt av Emma och Jon...
  Snuss från mig.

  Mamma

  ReplyDelete
 2. Hahaha! Grymt! Kulturmöten på hög nivå. =)

  ReplyDelete
 3. Ahahaha! Det var det roligaste jag hört på hela dagen! Snacka nattmat liksom, kuddrisotto! =D

  ReplyDelete