Tuesday, 12 October 2010

I'm a Moma-boy!

Så, jag har nu gjort mina två första dagar på Moma, företaget där jag jobbar. För er som missat så är det ett företag som jobbar i små stånd på de stora tågstationerna i London om mornarna, och de säljer god, nyttig, fettsnål och närproducerad frukost som är snabb att ta med sig, till skillnad från alla bagels, munkar, muffins och friterade substitut man annars köper med sig i den här stan. Det skulle inte förvåna mig om den här regeringen röstar igenom ett förslag om att man ska fritera hela stan. Doppa hela London i en superfritös som de byggt av skattebetalarnas pengar. Pengar som de, enligt mig, borde lägga på att modernisera det här landet. Vad är grejen med polisernas hattar liksom? Det ser liksom urlöjligt ut.
I alla fall! Det har gått väldigt bra hittills på jobbet! Den här veckan jobbar jag tillsammans med en jättetrevlig och rolig engelsk tjej som heter Ella på Waterloo Station, så jag får fasas in i rutinerna innan jag kör igång själv. För oftast står man själv vid stånden, då de inte är så stora. Det är ett roligt jobb, man får träffa väldigt mycket människor varje morgon, både nya kunder och återkommande, så vissa blir man tjenis med. Det har känts väldigt bra hittills, även fast det kan vara lite segt att släpa sig ur sängen klockan fem varje morgon, men det är det som sagt värt när man får hela eftermiddagarna och helgerna lediga. Så jag är asnöjd!

I söndags var jag och Linn ute och gick i en park nära vårt bostadsområde. Det var mysigt! Det var massor med lövträd, järnek och klätterrankor överallt, och solen sken på oss. Fick lite Harry Potter eller Sagan om ringen-vibbar hela tiden, det låg något sagolikt över det hela. I mitten av parken hittade vi ett litet café där vi tog en glass den varma dagen i ära. För första gången så kände jag mig helt avslappnad i kroppen, och det var så skönt. Äntligen är den panikartade jakten på jobb och boende över, och jag kan för första gången njuta av London!

Nu har jag kommit in i den fasen att jag är lite sugen på att hitta på saker här. Utforska en annan sida av London, för än så länge så känner jag mig ganska turistig. Insåg nu efter ett litet sök på Google att vi missat Last Night of the Proms! Jag trodde det skulle vara någon gång nu i oktober/november, men det visade sig att det var redan den 11:e september, och då hade vi inte ens kommit hit. Synd, hade verkligen varit häftigt att se!
Det är ju tur att London har lite mer att erbjuda än bara ett stort evenemang om året :) Imorgon spelar Guns n' Roses på O2 Arena. Fram till jul hinner även Mary J Blige, Linkin Park, Andrea Bocelli, Robyn, Gorillaz, Paolo Nutini, Goo Goo Dolls, Lykke Li, Imogen Heap, Paramore, Lisa Ekdahl (!), Cliff Richard, Rufus Wainwright, Michael Bolton, Jimmy Eat World, Owl City, Motörhead, Adam Lambert, 30 Seconds To Mars, My Chemical Romance, Tom Jones, Meat Loaf, Amy MacDonald, Jose Carreras, Volbeat, Status Quo, Bullet For My Valentine, Kesha, Kings of Leon, Sum 41, Alice Cooper, Scissor Sisters och Shakira besöka stan. Och den 16:e och 17:e December kommer Lady Gaga! :D Så jag kommer nog inte bli sysslolös :) Fattig, most likely, men inte sysslolös :)

4 comments:

 1. Wiiiii! Nu har jag läst ikapp hela din blogg. Beställde internet till huset den 16 september, och har inte fåttt det installerat än, så jag är måttligt glad. Men får låna dator hos svärföräldrarna hur som helst, så det är ju bra.
  Känner igen mycket av tankarna och känslorna, speciellt stressen över jobb och bostad, och lättnaden när det löst sig så att man kan njuta i fulla drag. Har satt in ett litet startbidrag på ditt konto, så att du överlever tills din första lön kommit. Du är BÄST. Häng i lillebrusch. OUUUUUUSS!!

  ReplyDelete
 2. Man kanske borde anstränga sig lite och komma och se på någon konsert, eller?

  //Herr Christoffer Karlsson

  P.S Yeah, that's right. I read your blog! ;)
  Pusspuss gubben!

  ReplyDelete
 3. Om du aldrig varit på London Dungeon borde du dit och kika tycker jag! Väldigt intressant och lite läskigt samtidigt.

  /Spenat-Elin

  ReplyDelete
 4. Jisses du får ta "springskorna" på..skönt skönt att det lugnar sig och att du får landa lite..
  Kramar Mamma

  ReplyDelete