Thursday, 7 October 2010

Nyinflyttad!

Sitter på mitt nya rum i Roehampton i London. Lite stökigt för tillfället, såhär innan man har klurat ut var man ska ha alla saker. Utsikten är däremot fin. I närheten finns några bostadshus, sen breder sig Londons största park Richmond Park ut sig. Den är så stor att det till och med bor hjortar i den. Så jag sitter och tittar ut över lummiga vidder nästan så långt ögat når. Andra djur som springer i närheten av lägenheten är både rävar och ekorrar. Tydligen så ligger det en golfklubb i närheten också. Rummet är bra, okej storlek för mig och Frida eftersom vi delar. Lägenheten är väldigt fin om man går efter standarden i London. Priset är bäst.


Utsikt :)

Imorgon ska jag på anställningsintervju! Den fjärde i ordningen. Den här gången känns det väldigt bra! Har hittat ett deltidsjobb på ca 20/25 timmar i veckan som faktiskt är väldigt välbetalt om man jämför med andra jobb i London på samma nivå. Det är en liten firma som säljer frukost på de stora tågstationerna i centrala London, perfekt för folk som är påväg till jobbet, så arbetstiderna är mellan 6 till 10.30 på morgonen, måndag till fredag. Det blir att gå upp i ottan varje dag i så fall, men det är det lätt värt om man får både eftermiddagar och helger lediga! Skulle passa mig perfekt. Då kan man både hitta på andra saker, åka hem till Sverige på helger, och till och med bolla ett annat deltidsjobb på eftermiddagar :) Håller tummarna!

Idag har jag varit hemma och fixat med rummet och tvättat för första gången på tre och en halv vecka. Det blev således mycket tvätt, och jag har använt hela tvättstället på nedervåningen, soffan, trappräcket, garderobsdörrarna, byrålådorna och gardinstången i mitt rum som torkställ. Ska försöka hitta en bra och billig mataffär här i närheten också, för jag vill ha riktig mat! Ska försöka bli lite ambitiös när det gäller maten. Om det är nåt jag saknar så är det svensk mat! Jag skulle till och med bli glad över lite sprödbakad fisk med kokt potatis och remouladsås som vi alltid fick i skolan liksom. Då är det illa.

Förresten, jag läser alltid alla kommentarer jag får, och blir alltid väldigt glad över era positiva ord, anekdoter och tips! :) Så ni skriver inte i onödan!

Puss på er alla!

5 comments:

 1. Jag håller alla tummar jag har för att du får jobbet!!!
  Utsikten från lägenheten var ju inte så illa faktiskt. Men jag skulle sakna svampskogen.....
  Kram från Marie, Ecke och Claudia hälsar också med kramar

  ReplyDelete
 2. http://www.flavourrider.com/budget.php
  /DödsLinn

  ReplyDelete
 3. Nu är jag säker på att det har vänt - go with the flow!

  /Isabella, som saknar liv och rörelse i källaren

  ReplyDelete
 4. Jippi o jahooi Olle! Äntligen får du se den andra sidan på myntet...härligt. Nu håller vi a tummarna, fingrarna och alla våra tår för att du ska få detta jobb! Annars ta vilket skitjobb som helst, lova runt o håll det du orkar. Du kan ju alltid säga upp dig efter sissådär några veckor...bara för att få fatt i lite ny kosing.
  Good luck och stor kram från moster i Lusasken.
  Do you need something...from Svedala? Din adress tack!

  ReplyDelete
 5. Hej och hopp du fick det ju.Jobbet alltså.Måste bara skriva här oxå eftersom jag missat detta inlägg från dig :-)
  Du är redig du med tvätten.Kanske saknar du vår gosiga tvättstuga på Herrhagen ;-))
  Köp en billig torkställning vettja du och Frida.
  Puss Mamma

  ReplyDelete