Sunday, 6 November 2011

Söndag hos helgonen

Lediga söndagar i London betyder en sak: Söndagsutflykt!

I norra London ligger det vackra området Highgate med pittoreska stenhus och stora våningshus i korsvirke. När jag och Linn gick av vid tunnelbanestationen Archway, där vi tidigare aldrig satt vår fot, insåg vi med förvåning att det finns så mycket i London som återstår att se. Highgate visade sig vara ett underbart område där jag gärna skulle kunna spendera många kvällar i ett hus, framför brasan med någon jag tycker om, en katt och två koppar choklad. Den här dagen spenderades dock utomhus, då jag och Linn besökte Highgate Cemetery; en stor gravplats där många berömda personer har sin sista vila. Ett fint tips om man vill göra något i London som är lite annorlunda!
 Douglas Adams, författare till Liftarens Guide till Galaxen


__________________________________________________________________________________

Resten av helgen har för övrigt varit fin! Jag har hunnit med att se på Paranormal Activity 1 & 2, ätit FroYo (Frozen Yoghurt) hos Sara, varit på Westfield Shopping Center samt gått på dejt med en holländsk, halvgrekisk modell med mongoliska rötter. Ja, spännande kombination. Imorgon börjar en ny vecka, och den stora höjdpunkten är nog flytten till vårt nya hus på torsdag. Det ord som bäst skulle kunna beskriva känslan över det är nog: YAAAAAAAAAAAAAAAAAAY! Känner liksom att vi gjort vår tid på hostel när man nästan bryter ihop när man kommer på att man måste duscha, i och med att det innebär följande: öppna väskan; leta efter handduk, schampoo och rena underkäder; öppna den andra väskan och hitta det man letar efter; ta på sig skor; leta efter en ledig dusch; leta efter en annan dusch i och med att den första lediga duschen man hittade var full med smuts och hår; duscha; torka av fötterna i duschen innan man stoppar dom direkt i skorna för att inte bli smutsig; gå upp halvnaken till sitt rum; möta den konstiga killen i rum 24 som gnisslar tänder och läser Göthe; vara tvungen att växla några ord med honom samtidigt som man försöker dölja det som går med handduken, som för övrigt är smutsig; gå och lägga sig. Jo, det är rätt tröttsamt efter sex veckor.

2 comments:

  1. fantastiska bilder Olle...
    må gött hele vecka...och glöm inget på Hostelet... ;-)

    pyss...

    ReplyDelete
  2. Åh vilka fina bilder gullis! (Nu var det ju iofs jättelängesen jag läste det här första gången, men vill ju säga det ändå såklart.) OUSS!

    ReplyDelete