Wednesday, 6 July 2011

Peace&Love

Har väl aldrig tänkt så höga tankar om att bo i tält i en vecka i Borlänge. Inte för att tanken har slagit mig ofta. Familjen hade några vänner där för länge sedan, men det minns jag knappt. Jag vet i alla fall att vi inte bodde i tält när vi var där och hälsade på.
Nu har jag bott i tält i en vecka i Borlänge och kan väl konstatera att det var roligare än vad jag tänkte mig. På köpet fick vi dessutom massa musik och bra band, skratt, bukfylla, fylla, fest 24/7, underbar stämning, nya bekantskaper, upptäckten av en ny partylåt som heter Bundisdags*, samt lärdom av det nya uttrycket mulligt*. Jag har nog aldrig varit med om att det rådigt en sådan trevlig stämning på en plats med så många olika sorters människor. Nu hände det visserligen en del tråkiga grejer under festivalen som inte rörde mig, men tyvärr är det ju sådant man får räkna med, med understruket tyvärr. Dock måste jag säga att Arvikafestivalens langos var fett mycket bättre än Peace&Loves. Man fick liksom mycket mer räkor och rom.

Nu har jag kommit hem, landat, repat, haft premiär på årets uppsättning av "I Frödings Fotspår" på Alsters Herrgård, blivit förkyld, knarkat Echinaforce, samt ätit Salsica - har verkligen glömt bort hur gott det kan vara med en fet, kryddig korv! Tack korven.

Over and out!

*Bundisdags - bredvid vårt tält bodde ett gäng Stockholmare som konstant, från morgon till kväll, spelade en och samma låt på sin stereo. Den hette Bundisdags och texten gick såhär: "Hur låter en manet? - Bloff, bloff. Hur låter en fiskmås? - Flax, flax. Hur låter en häst? Gnägg, gnägg, gnägg, gnägg. Hur låter en apa? Blärärlärlärlrärlä!" och sen skrek dom "Bundisdags! Bundisdags!" genom hela låten.

*Mulligt - ett nytt uttryck för något som är t. ex. nice, fett bra, trevligt, grymt. Vill man understryka att det är extra nice, fett bra, trevligt eller grymt kan man säga urmulligt. Också från Stockholmare. Vi kan skylla allt på Stockholmarna.

3 comments:

  1. Svider det inte med kryddor på korven Olle?! ;D

    ReplyDelete
  2. Hur får man tag i den låten? Vi hade förmodligen samma grannar och jag måste ha tag i bundisdags! =p Mvh John

    ReplyDelete
  3. Den finns inte, får hitta och fråga de som spelade den :P

    ReplyDelete