Thursday, 26 August 2010

London bakom krönet!

17 dagar kvar!
17 ynka dagar innan jag sätter mig på flygplanet till London. Jag förstår egentligen inte vad jag ger mig in på. Ibland förstår jag innebörden av vad det är jag ska göra, typ tio sekunder åt gången en gång i veckan. Då hissnar det och virvlar och knyter sig i hela magen. Förutom att jag ska flytta till ett annat land, bort från tryggheten och tillvaron som jag skapat här, kastar jag mig ut i någonting jag inte har en aning om hur det kommer arta sig. Om tre veckor har jag varit i London i två dagar, och jag har inte en aning om var jag kommer att bo eller vad jag kommer göra. Jag har ju liksom ALLTID haft min framtid klar för mig, alltid skrivit in i kalendern två månader i förväg vad jag ska göra. Det är spännande och skrämmande på samma gång.

I lördags gjorde jag min sista föreställning som Fröding, och i lördags blev jag således också arbetslös. Klockan 15.00 närmare bestämt. Om tre veckor behöver jag nödvändigtvis inte vara arbetslös. Jag vet inte. Sanningen är att jag faktiskt har sökt några jobb i London över internet. För några dagar sen sökte jag jobb på en smörgås- och salladsbar på Oxford Circus som heter Scandinavian Kitchen - smörgåsar och sallader Scandinavian style (fancy?). De sökte en heltidsarbetare som antingen talade svenska, norska eller danska. Dessutom skulle man kunna hela Roxettes "She's got the look" baklänges stod det. Jag skrev att jag kunde det. Jag ljög. Men jag får väl lära mig om de hör av sig. Idag sökte jag ytterligare ett jobb på en klubb som hette Tiger Tiger. Vi får väl se vad det blir.
Har suttit både igår och idag och scannat alla sidor som går att hitta som erbjuder lägenheter eller rum i London. Jag måste säga att det är jävligt deprimerande. Dels är det sjukt dyrt, och dels är standarden så himla mycket lägre än i Sverige. Om man vill hyra ett rum i en delad lägenhet med typ fem andra så kostar det i snitt motsvarande 5000-6000 kr i månaden! Och det är inte ens centralt. För skojs skull klickade jag in på de nybyggda lägenheterna i centrum. En nybyggd och nymöblerad tvåa i South Kensington kostar motsvarande 288000 kr i månaden! Ska jag slå till?

Annars strör jag omkring och fixar inför flytten. Både banken och Skatteverket har fått sig ett besök, och snart ska jag ringa Försäkringskassan och höra vad det är jag behöver fixa. Halebop Abonnemang har blivit Halebop Kontantkort igen, adapters har tittats ut på Clas Ohlson och en ny laptop är möjligen i intågande. Och om 17 dagar åker jag. 17 dagar kvar.

1 comment:

  1. Hej! Jag ser fram emot att få läsa hur det går för dig i London. Har lagt din blogg som favorit :-)
    Marie

    ReplyDelete