Saturday, 9 April 2011

Sommar!

I veckan har det knappast varit vår i London. Det har varit sommar. I måndags fick vädret totalfnatt och graderna steg till 20 plus. Löven och blommorna har totalt exploderat på alla träd, så nu lyser London i vitt, rosa, lila och ljusgrönt. Folk går med tunga väskor i och med att de där har proppat ner jackor eller tröjor, antalet byxuppkavlingar har ökat drastiskt de senaste dagarna och solglasögonförsäljningen har nått oanade höjder.

I veckan har jag spenderat oförskämt mycket tid i Hyde Park. Hyde Park en solig dag är inte att leka med. Har man tur hittar man en liten gräsmatteplätt som är nästan helt fri från älskande par där man kan lägga sig och gassa på sin tröja. I onsdags tog jag mig dit med Linn, där vi slog oss ner och åt jordgubbscheesecake, kakor och drack Kopparbergs Päroncider rakt ur flaskan. Där satt vi och beskådade den smäktande solnedgången, och ångrade inte ett dugg att vi för tillfället bodde i London. Hyde Park kan även vara lite skumt, särskilt om kvällarna. Det fick vi erfara förra fredagen när vi satt där och tog en flaska rosé innan vi skulle vidare till ett av de dära ställena där de spelar hög, dunkande musik och har blinkande ljus i trevliga färger. När mörkret föll på började vi märka suspekta skuggor som vankade av och an över gräsmattorna, in i buskar och snår, ut igen, sitta en stund på en bänk, gå tillbaka över gräsmattan, träffa en annan konstig skugga, gå vidare över en annan gräsmatta, gå in i ett snår o.s.v o.s.v. Sen när en polisbil åkte genom parken så försvann plötsligt alla skuggorna. Knäppt va? :)

Idag är det lördag och jag vet ännu inte hur den kommer sluta. Igår var vi på ett trevligt ställe i Camden som heter Koko, som är en gammal teater, omgjord till klubb, där de spelar färträfflig indiemusik. Idag har jag läst en god bok, sovit och lyssnat på musik på en filt i Finsbury Park. Fågelkvitter, picknickande kompisgäng, grilldoft, skrikande barn, skrikande mammor och stekande solljus fick man på köpet. Att lämna London känns för tillfället värdelöst. Hoppas ni i alla fall har tvåsiffrig temperatur i Sverige! Puss och kram!

1 comment:

  1. Håller med...stanna kvar och NJUT!!! här är knappt vår...kallt och grått idag...kommer dock bättre dagar förstås, när du kommer HEM <3

    pusselipuss... Mamma

    ReplyDelete