Tuesday 20 July 2010

Tapas, Troll, Vampyrer och Varulvar

Har haft en sjukt trevlig helg, FF i lägenheten för att kära mamman var i Oslo och hälsade på kära brodern. Passade därför på att ha lite bjudning i lördags, vilket artade sig i en tapas-kväll med ma' girls på balkongen, där 98% av all mat innehöll minst 50% vitlök, förutom de marinerade vitlöksklyftorna som innehöll 100% vitlök. Det var tur att 0% av oss brydde oss om konsekvenserna av att proppa i sig så mycket vitlök. Tur att jag återigen skulle upp på morgonen dagen efter och vara troll och inte typ prins eller nåt.

Söndagen spenderades i Mariebergsskogen med 100000000000000000000000 myggor, sedan hade Linn lite tårtkalas och vi såg på New Moon och sen gick vi på Eclipse på bio. Sjukt bra var den måste jag säga! Vampyer och varulvar in my heart! Man måste ju ändå säga att dom har lyckats när jag faktiskt drömde om att jag var en vampyr på natten. Vilken dålig vampyr jag skulle bli förresten - gå runt och stinka vitlök kan ju inte vara särskilt populärt i de kretsarna. Olle Cullen är ju föga smickrande också... Dessutom är jag ju lite trött på blodsugande organismer efter att ha suttit i en skog i fem timmar och slagit ihjäl små pipande insekter som försökt suga ut mitt innanmäte hela tiden. Jag borde nog bli varulv istället.

Nu väntar en vecka med lite jobb, men mest ledighet. Ska bege mig till Göteborg på torsdag med Philip, och på fredag blir det P!NK på Ullevi! Ska bli ganska, ganska så nice. Jag funderar på att köpa något rosa. Eller pinka på henne. Vi får se, jag har inte bestämt mig.

Sunday 11 July 2010

Grubblerier inpå småtimmarna

För tillfället sitter jag hemma och doppar lite morötter i dippsås och begrundar saker och ting. Jag kan konstatera några saker:
  1. Det är varmt. Jag har i princip dött av värmeslag i helgen. Det är ett under att jag inte har flutit iväg.
  2. Det är varmt att i värmen springa runt i en trollutstyrsel som består av långbyxor, kängor, skjorta, kavaj och rastaperuk med ullhår. "Vadå troll?" tänker ni. Jag är troll. Det är mitt jobb om dagarna. Det är coolt. Jag är stolt.
  3. Jag gjorde min sista spelning med April Hours igår. "Vadå April Hours?" tänker ni. April Hours var bandet som jag sjöng i, och notera imperfektet "sjöng". Vi körde alltså våran sista spelning i lördags.

April Hours har varit en stor del av mitt liv ända sedan hösten 2007. Jag hade så stora förväntningar, trodde att vi skulle erövra världen och i en overkligt snar framtid skulle spela för tiotusentals personer på stora arenor Sverige, vidare till Europa, vidare till världen över. Nu blev det kanske inte riktigt så, men trots det så är jag så sjukt nöjd med allt vi har hunnit med! Och det är väl det som är huvudsaken? Som jag lärde mig ur en gammal Asterix-film: "Det gäller inte att vinna, utan att kämpa väl." Sagt av en romare under en fotbollsmatch, varpå Obelix slår honom rakt upp i luften så skorna står kvar på marken. Ganska träffande faktiskt.
Det jag vill säga är att det viktigaste är inte strålkastarglans, berömmelse och ära, utan snarare vägen dit. Och jag tyckte vi var på god väg. Därför kan jag titta tillbaka på den här tiden och vara stolt, för vi var fanimej bra alltså! Det återstår en studiotid i slutet av augusti, vilket innebär att vi kommer lägga upp några nya låtar. Avsluta med flaggan i topp med andra ord. Det är min stil.

Thursday 8 July 2010

Första inlägget!

Jaha.
Så hamnade man här till slut, efter många om och men. The blogosphere har fått en ny, svagt skimrande stjärna på himlen, ungefär två år efter The Big Bang då alla andra skaffade blogg. Å andra sidan; varför ska man stressa? Man blir tjock av att stressa.
Nu såhär efter studenten och strax innan min flytt till London kändes det bra att börja blogga, både för min egen och andras skull. Det är nu mindre än två månader kvar till min planerade utresa till The Smoke, vilket är en ganska absurd känsla på många sätt. Det kommer bli ett enormt uppbrott i många olika aspekter, men samtidigt början på något helt otroligt. Tänk bara att få betala sin egen elräkning.
Om ni vill läsa om det vet ni ju nu vart ni ska vända er.
Välkommen till min blogg.